Roelofarendsveen is het grootste dorp van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente telt rond de 25000 inwoners, waarvan er rond de 7000 in Roelofarendsveen wonen. Vergeleken met andere dorpen in Nederland van deze grootte, is de kermis in Roelofarendsveen er een van behoorlijk formaat. Het Oranje Comité organiseert al jaren de kermis, maar besteed de gunningen uit aan de Fam. Boesveld. Zij zorgen ieder jaar voor een mooie en gevarieerde kermis, met in de afgelopen 20 jaar zelfs een aantal primeurs op de Nederlandse kermissen.

Van donderdag 18 september tot zaterdag 20 september is het weer kermis op het parkeerterrein van de voetbal verenigingen (langs de Alkemadelaan). Deze kermis valt altijd in de Oranje Feestweek, die traditiegetrouw altijd valt in week 38 (september). De kermis begint dit jaar op donderdag 18 september rond 19:30 en eindigt ongeveer 00:00. Vrijdag van 11:00 tot ongeveer 00:00. Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 00:00 (afhankelijk van de drukte). Op de zaterdagavond is er ook dit jaar weer het inmiddels vaste Vuurwerkspektakel om 22:30.

De Oranje Feestweek staat ieder jaar garant voor een week vol festiviteiten zoals: Kroegentocht, Oranjeloop, Tonknuppelen, Krat stapelen, Taptoe met als hoogtepunt de Bloemencorso die zaterdag 20 september om 10:00 van start gaat. Voor meer info kijk op de site van: Oranje Comité Juliana

Attracties 2014:

Door te klikken op de dikgedrukte attracties komt er een pop-up met een foto en informatie van de desbetreffende attractie. Kortingsbonnen zijn vanaf begin september te vinden op Kermiskorting.

Superstar

Autoscooter

Turbo-Polyp

X-Factory

Future Dance

Mega Booster

Cake Walk

Ghost Castle

Buggy Ride

Trampoline

Fotoschiettent

Aqua Blasta

Kamelenrace

Babyflug

Walking Waterballs

Herrie in de keuken

Angry Birds

Lucky Cranes

Voetbalspel

Happy Wheel

Pusher

Bussensport

Lucky Ducky

Lijntreksport

American Skeeball

Suiker/ Nougatkraam

Foodhouse

Gebakskraam

Suikerspin / Popcorn

Ballenfontein

Big One grijpers

Toiletwagen

Deze lijst is voorlopig en onder voorbehoud.

De kermis zit er weer op, we kunnen zoals ieder jaar weer terugkijken op een geslaagd evenement. Dat geldt niet alleen voor de kermis, maar voor de hele feestweek! Kijkend naar de kermis hebben we het weer getroffen met het weer en met het mooie attractieaanbod. De exploitanten zijn tevreden en wij ook. Bijzonder was de terugkeer van 'onze' Cake Walk en de komst van de Superstar waar we al jaren voor bezig waren. Hopelijk zijn beide exploitanten tevreden en komen ze terug. Enigszins opvallend was kermiszaterdag waar het vooral voor het gevoel 's middags en 's avonds minder druk was dan we gewend waren. Kijkend in de Veen was dit ook niet helemaal gek gezien evenementen zoals Hoek. Hieronder wat foto's van de vroege vrijdagmiddag.

Kermis Roelofarendsveen ©