Roelofarendsveen is het grootste dorp van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente telt rond de 25000 inwoners, waarvan er rond de 7000 in Roelofarendsveen wonen. Vergeleken met andere dorpen in Nederland van deze grootte, is de kermis in Roelofarendsveen er een van behoorlijk formaat. Het Oranje Comité organiseert al jaren de kermis, maar besteed de gunningen uit aan de Fam. Boesveld. Zij zorgen ieder jaar voor een mooie en gevarieerde kermis, met in de afgelopen 20 jaar zelfs een aantal primeurs op de Nederlandse kermissen.

Van donderdag 17 september tot zaterdag 19 september is het weer kermis op het parkeerterrein van de voetbal verenigingen (langs de Alkemadelaan). Deze kermis valt altijd in de Oranje Feestweek, die traditiegetrouw altijd valt in week 38 (september). De kermis begint dit jaar op donderdag 18 september rond 19:30 en eindigt ongeveer 00:00. Vrijdag van 11:00 tot ongeveer 00:00. Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 00:00 (afhankelijk van de drukte). Op de zaterdagavond is er ook dit jaar weer het inmiddels vaste Vuurwerkspektakel om 22:30.

De Oranje Feestweek staat ieder jaar garant voor een week vol festiviteiten zoals: Kroegentocht, Oranjeloop, Tonknuppelen, Krat stapelen, Taptoe met als hoogtepunt de Bloemencorso die zaterdag 19 september om 10:00 van start gaat. Voor meer info kijk op de site van: Oranje Comité Juliana

Attracties 2015:

Door te klikken op de dikgedrukte attracties komt er een pop-up met een foto en informatie van de desbetreffende attractie. Kortingsbonnen zijn vanaf begin september te vinden op Kermiskorting.

Autoscooter

Turbo-Polyp

X-Factory

Future Dance

Mega Booster

Katapult bungee

Uncharted Funhouse

Buggy Ride

Trampoline

Fotoschiettent

Ghost Castle

Aqua Blasta

Kamelenrace

Babyflug

Walking Waterballs

Herrie in de Keuken

Pijl en Boog

Lucky Cranes

Voetbalspel

Hoepla

Pusher

Bussensport

Lucky Ducky

Lijntreksport

American Skeeball

Suiker/ Nougatkraam

Foodhouse

Gebakskraam

Suikerspin / Popcorn

Ballenfontein

Big One grijpers

Toiletwagen

Deze lijst is voorlopig en onder voorbehoud.

Het is weer voorbij en ondanks de weersvoorspellingen vooraf, mogen we niet klagen! De weergoden houden ook van de Veense kermis! Wat foto's van de zaterdagmiddag.

Kermis Roelofarendsveen ©