Roelofarendsveen is het grootste dorp van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente telt rond de 26500 inwoners, waarvan er rond de 8000 in Roelofarendsveen wonen. Vergeleken met andere dorpen in Nederland van deze grootte, is de kermis in Roelofarendsveen er een van behoorlijk formaat. Het Oranje Comité organiseert al jaren de kermis, maar besteed de gunningen uit aan de Fam. Boesveld. Zij zorgen ieder jaar voor een mooie en gevarieerde kermis, met in de afgelopen 30 jaar zelfs een aantal primeurs op de Nederlandse kermissen.

Van donderdag 19 september tot zaterdag 21 september is het weer kermis op het parkeerterrein van de voetbal verenigingen (langs de Alkemadelaan). Deze kermis valt altijd in de Oranje Feestweek, die traditiegetrouw altijd valt in week 38 (september). De kermis begint dit jaar op donderdag 19 september rond 19:30 en eindigt ongeveer 00:00. Vrijdag van 11:00 tot ongeveer 00:00. Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 00:00 (afhankelijk van de drukte). Afsluitend is er Zaterdag om 22:30 een Vuuwerkspektakel op het DOSR terrein.

De Oranje Feestweek staat ieder jaar garant voor een week vol festiviteiten zoals: Kroegentocht, Oranjeloop, Tonknuppelen, Krat stapelen, Taptoe met als hoogtepunt de Bloemencorso die zaterdag 21 september om 10:00 van start gaat. Voor meer info kijk op de site van: Oranje Comité Juliana

Attracties 2019:

Door te klikken op de dikgedrukte attracties komt er een pop-up met een foto en informatie van de desbetreffende attractie. Kortingsbonnen zijn vanaf begin september te vinden op Kermiskorting.

Autoscooter

Turbo Polyp

X-Factory

Future Dance

Mega Booster

Showtime

Dance-Mix

Dragon Familieachtbaan

Uncharted Funhouse

Adventure Ride

Aladin Ride

Trampoline

Schiettent

Kamelenrace

Monsterdrop

Dunk Tank

Grijpkramen

Pusher

Bussensport

Lijntrekspel

American Skeeball

Lucky Duck

Schwenkgrill

Suiker/ Nougatkraam

Snackcounter

Gebakskraam

Suikerspin / Popcorn

Toiletwagen

Deze lijst is voorlopig en onder voorbehoud.

Het zit er weer op, zoals vanouds (op vorig jaar na) weer uitstekend kermis weer! En wat een mooie complete kermis stond er dit jaar, met vaste gasten Turbo Polyp, Future Dance, Mega Booster en X-factory. Maar daarnaast ook de gloednieuwe Dance Mix en terug van weggeweest de Showtime. Wat foto's van de donderdagavond net na aankomst van de verenigingen optocht.

Met dank aan Maikel ook nog wat foto's van de middag.

Terug naar reportages

Kermis Roelofarendsveen ©