De 309 is er in de loop der jaren in verschillende actie uitvoeringen, meestal op basis van een XL of GL uitvoering met een 1.3 of later een 1.4 motor.

Profil

De Profil versie heeft gelopen van 1986 tot 1992 de naam was een toevoeging aan de XL of GL uitvoering. Bijzonder aan het model was dat het voortgekomen was uit het VERA Profil studiemodel, wat als doel had de luchtweerstand zo laag mogelijk te maken. De Profil uitvoering was daartoe uitgerust met een luchtdichte plaat onder de motorruimte en luchtdichte wielplaten ook had hij een achterspoilertje.

Allure

De Allure was gebaseerd op de XE uitvoering, maar had als extra's turbine wieldoppen, hoofdsteunen en stootstrips en was altijd voorzien van een rode, blauwe of witte kleur.

Score

De Score uitvoering was een actie uitvoering in 1987, als basis diende de XE en GE uitvoering. De Score was extra voorzien van achterspoiler, sportieve wielplaten, stootsrips, dubbele rode striping, hoofdsteunen vóór, bekleed stuurwiel, vlotte bekleding, analoog klokje en een radio-inbouwkit

Green

De Green was een actie uitvoering in 1988, ook deze had als basis de XL en GL uitvoering. De auto was altijd wit met meegespoten bumpers en wielplaten. De bumpers waren ingelegd met groene sierstrips. Qua uitrusting was de Green voorzien van een glazen schuifdak, centrale deurvergrendeling, elektrische bedienbare portier ruiten voor, gedeeld neerklapbare achterbank, kaartleeslampje, extra plafonnière achter en dubbele portiervakken.

Comfort

Begin 1990 kwam het eerste actiemodel van de nieuwe serie, deze was gebaseerd op de XL en GL modellen. Kwa uitrusting was de auto gelijk aan de XR/GR uitvoeringen. Het model was leverbaar als 1.4 benzine en als 1.9 dieselmotor.

Jubilee

Vanwege het 100-jarig bestaan kwam Peugeot in 1990 met de Jubilee uitvoering, ook deze was weer gebaseerd op de XL en GL uitvoeringen, echter was de Jubilee qua uitrusting gelijk aan een XR en GR uitvoering.. Het model was leverbaar als 1.4 benzine en als 1.9 dieselmotor. De Jubilee kostte /- Fl 400,- meer dan een vergelijkbare XL of GL.

Magnum

In 1991 kwam de Magnum op de markt, een XL of GL in donkergrijze kleur voorzien van een glazen schuifdak. Het model was leverbaar als 1.4 benzine en als 1.9 dieselmotor.

Plus

In 1991 kwam de Plus op de markt, ook deze was weer gebaseerd op de XL en GL modellen. Kwa uitrusting was de auto gelijk aan de XR/GR uitvoeringen echter met ruitjesbekleding. Het model was leverbaar als 1.4 benzine en als 1.9 dieselmotor. De Plus kostte Fl. 280,- meer dan een vergelijkbare XL of GL.

Select

In 1992 kwam de Select op de markt, ook deze was weer gebaseerd op de XL en GL modellen. De auto was uitgerust met de volgende extra's; vernis-metaallak, glazen schuifdak en een wis/wasser op de achterruit. Het model was leverbaar als 1.4 benzine en als 1.9 dieselmotor.

XA / XAD

De 309 was er ook in bestelwagen uitvoering vanaf 1987, met vlakke laadvloer. Verkrijgbaar met 1.3 (later 1,4) motor of 1,9 dieselmotor. Kwa uitrusting gelijk aan een XE.